Hyvä lukija,

Tervetuloa uniblogiini. Ensisijainen syy tämän blogin perustamiselle on se, että haluan pitää unimuistiinpanoni tallessa. Paperilaput ja vihkoset kun tuppaavat hukkumaan.

Toinen syy blogille on se, että myös muut unista kiinnostuneet saavat nauttia mieleni tekeleistä. Luonnollisesti ulkopuolinen lukija ei saa unistani yhtä paljon irti kuin minä, koska ne tavallisesti liittyvät jollain tapaa asioihin jotka ovat omassa elämässäni keskeisiä tai ajankohtaisia. Yritän kuitenkin liittää unikuvauksiin tarvittaessa lyhyen selostuksen unikuvien taustalla olevista henkilökohaisista tapahtumista.

Olen aina ollut kiinnostunut unista. Ensimmäinen kosketus aiheeseen oli isoäitini unikirja, jota "luin" kuvia katselemalla jo ennen kuin opin lukemaan. Myöhemmin olen lukenut alaan liittyvää tieteellistäkin kirjallisuutta. Mielestäni on kiehtovaa, että ihminen viettää noin kolmanneksen elämästään halvaantuneena, tiedottomana ja voimakkaasti hallusinoiden.

En usko unien kuitenkaan tarkoittavan mitään. Lähinnä ajattelen niiden olevan alitajunnan taustakohinaa, jossa kyllä näkyy ihmisen juuri kokemat tai häntä mietityttävät asiat, mutta jotka eivät kerro ohjeita tai pyri tyydyttämään valve-elämässä estettyjä seksuaalisia ja väkivaltaisia fantasioita. Enneunien mahdollisuudesta on mielestäni turha edes spekuloida. Uniani voi kuitenkin lukea, vaikka omaisi toisenlaisen käsityksen unien merkityksestä kuin minä.

Osa kirjoittamistani unistani on useita vuosia vanhoja. Tämä johtuu siitä, että olen aiemminkin pitänyt unipäiväkirjaa. Yleensä muistan uniani vain "jaksoittain", joten joskus kahden unikertomuksen välillä on pitkäkin aikaväli, välillä niitä taas on lähes peräkkäisiltä päiviltä.

Kun unia alkaa blogiini kertyä enemmän, huomaatte, että voimakkaan seksuaalinen tai väkivaltainen sisältö puuttuu niistä täysin. Tämä ei tarkoita sitä, ettenkö ikinä näkisi tälläisiä unia. Haluan pitää blogini "perheystävällisenä", joten kaikkia likaisia yksityiskohtia ette teksteistä tule löytämään. En kuitenkaan halua sensuroida tai kaunistella unia, vaan sopimattomat unet jätän suosiolla omaksi tiedokseni blogin ulkopuolelle.

Vielä sananen itsestäni: Olen 21-vuotias kuopiolainen mies. Opiskelen Itä-Suomen yliopistossa terveystieteiden tiedekunnassa. Nykyään harrastan ruoanlaittoa (osin pakon velvoittamana), ja kalastusta. Aiemmin olen harrastanut myös metsästystä. Lisää minusta unikertomusten puolella.